Pri zrážke dvoch vozidiel zomrela jedna osoba, päť je ľahko zranených

09.12.2012 Dunajská Streda

Medveďov 9. decembra (TASR) - V katastri obce Medveďov v dunajskostredskom okrese došlo dnes o 09.45 h k tragickej dopravnej nehode, účastníkmi ktorej boli dve osobné motorové vozidlá. Pri nehode zahynula jedna osoba.
Službukonajúci lekár u jednej z vyslobodených osôb konštatoval smrť, druhá, ťažko zranená osoba bola odvezená vrtuľníkom Leteckej záchrannej služby.

TASR informoval zastupujúci hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Marián Hruška.

"Na miesto udalosti sme vyslali troch príslušníkov z Hasičskej stanice Veľký Meder. Záchranári zistili, že ide o dve vozidlá značky VW Golf a Jeep Grand Cherokee so siedmimi účastníkmi, z ktorých dve osoby boli zakliesnené v jednom vozidle a päť ľahko zranených osôb sa nachádzalo mimo vozidiel," priblížil Hruška s tým, že príslušníci HaZZ vyslobodili zakliesnené osoby z havarovaných vozidiel pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia.

Zraneným osobám poskytli predlekársku prvú pomoc a následne ich pomohli naložiť do vozidiel Zdravotnej záchrannej služby. Havarované automobily zabezpečili proti vzniku požiaru.

Ako hovorca uviedol, službukonajúci lekár u jednej z vyslobodených osôb konštatoval smrť, druhá, ťažko zranená osoba bola odvezená vrtuľníkom Leteckej záchrannej služby.
 

Vyberte región